Halloween-i quiz

2018-10-26 11:47:34, Szerző: Bartha Álmos (Álmos)

30 pontos extra jelvény, nincs létszámkorlát, Joker forduló pont duplázással. Minden, amit az 5., ünnepi fordulóról tudni érdemes.

Hétfőn halloweeni quizt tartunk a X. Bajnokság 5. fordulójaként. Ilyenkor hagyományosan csomó extra jelvényt, pontot lehet kiváltani, idén még további meglepetésekkel is készülünk.

Aki részt vesz a játékon, kap egy Halloween jelvényt, ez 1 pont.

A Tökös csapat jelvényt idén kétféleképpen lehet kiváltani: hagyományosan tökfaragással, de aki már unja, az be is öltözhet (min. 3 fő a csapatból). Természetesen lehet kombinálni a kettőt: faragott tökből jelmez vagy töklámpásnak öltözés, (ezt elég egy embernek a csapatból).  

Ezen kívül még két dolgot próbálunk ki a hétfői játékon:

1. Azt vettük észre, hogy a létszámkorlát nem működik. Egyrészt nem szeretjük, ha azt mondjátok valakinek, hogy nem jöhet el, mert nem fér be a csapatba. Sokan eddig is inkább bevállaltátok a mínuszpontokat. Másrészt a helyeken inkább az asztalok jelentik a limitet, nem a székek, az asztalfoglalási rendszerükben ezért is van az 5 fős limit a mai napig, mert az az asztalok számához van igazítva. Az fontos, hogy ettől függetlenül nem lesznek a helyeken nagyobb asztalok vagy több szék. Érdeklődjetek náluk, hogy elfértek-e többen és mindenképp jelezzétek, ha heten vagy nyolcan lesztek! A visszajelzéseitek alapján eldöntjük majd, hogy visszaállítjuk-e a hat fős létszámkorlátot a hatodik fordulótól vagy eltöröljük-e.
A toplista tetején végző csapatokat figyelve úgy tűnik, hogy a (villámgyors internetkapcsolattal rendelkező) jól együtt dolgozó 4-5 fő az ideális csapat létszám.

2. ..és ami még sosem volt: az 5. forduló lesz az első Joker forduló. Az egyelőre közutálatnak örvendő Listával a 2. fordulóban 3 olyan blokk is lett, ahol nagy szerepet kap a kockáztatás: a Lista, a Kire/Mire és a plusz10. Erre erősítünk rá azzal, hogy az első forduló végéig kiválaszthattok egy blokkot (a lapon tudjátok majd jelölni), aminek a pontszámát megduplázzuk. A Listával és a Kire/Mirével így max. 10 pontot lehet nyerni, míg a plusz10-zel max 20-at. 
Ezeket a pontokat a Bajnokságba is felvezetjük, nem csak az aznapi quizben lesznek elérhetőek, így a Mentőövvel is tudjátok kombinálni. A tervek szerint minden 5. forduló Joker forduló lesz, kivéve persze ha nagyon nem szeretitek, akkor egyszeri alkalom marad.