Kocsmafutás 2017

2017-04-11 18:57:15, Szerző: Bartha Álmos (Álmos)

avagy hogyan szerezheted meg az összes város és ország jelvényt egyetlen délután alatt?

Mi ez a kocsmafutás és miért van rá szükség?

Kezdjük a legelején: a döntőre az összesített nemzetközi toplistáról tudjátok kvalifikálni magatokat, de aki volt tavaly a Tüskecsarnokban láthatta, hogy sokan elférünk ott, ezért nincs keret, mindenki jöhet. Az első 200 csapatnak és egyes városok győzteseinek biztosítunk asztalokat mindenképpen. Ez a fordulónként szerzett pontjaitokból és a kiváltott jelvényekből áll össze. A legtöbb pontot a városokhoz és országokhoz kapcsolódó jelvényekért kaphatjátok, de fizikailag képtelenség az összeset begyűjteni, mivel több városban van quiz, mint ahány forduló van. Azért, hogy senkit ne kergessünk őrült költségekbe az utazgatással, csinálunk egy szombat délutáni eseményt, a kocsmafutást, amikor minden világjáró jelvény egyszerre megszerezhető a QuizNight utazót kivéve. A 30 pontos jelvényhez továbbra is öt különböző városban kell személyesen jelen lennetek.

Regisztrálj ezen a google formon csapatnévvel, várható létszámmal és egy kapcsolattartói telefonszámmal, email címmel.

Gyere el vagy kérj meg egy ismerőst, hogy képviseljen április 22-én, a Föld napján. Nem kötelező személyesen ezért felutazni, elég ha meggyőzöl egy budapesti barátot/rokont/postagalambot, de mindig az év egyik legvidámabb eseménye, ha teheted, érdemes személyesen megjelenni. A kezdő és a végpontok fixek: 1-3 óra között lehet indulni A Grundról, 4-től lehet érkezni az EllátóHázba. (VÁLTOZÁS tavalyhoz képest, idén 1 órával korábban lehet kezdeni) Minden helyszínen lesz egy kérdésetek, amire válaszolnotok kell, de emellett valamilyen logikai vagy ügyességi feladatra is számítsatok! Az előző évekből kiindulva 2-4 óra között lehet teljesíteni a távot kényelmesen, mindenkit megvárunk, nincs végső határideje a beérkezésnek.

Résztvevő helyszínek:

  • A Grund: innen indulunk,
  • OneBeer
  • FriendsOff (kakukk tojás, mert nincs quiz egyelőre, de jobban útba esik, mint a Spitz&Burger, ezért választottuk ezt)
  • Ibolya Espresso
  • Staropramen
  • Szomszéd
  • Neked csak Dezső!
  • Garzon
  • Filo bár

EllátóHáz; itt lesz a zárás, az utolsó forduló. Itt kell leadnotok az itinert. Minden helyszínen lesz egy vagy két kvízmester, akitől kaptok egy kérdést és valamilyen extra feladatot. Az állomásokat tetszőleges sorrendben teljesíthetitek, csak a kezdő és a végpont fix. 

Ahogy látjátok a Király utca alatti helyszínek idén is kimaradnak, a We Bike Budapest is aznap van, de nem találkoznak az útvonalaink. Az egészet 1 óra 20 perc gyaloglásra teszi a Google térképe, 6,4 km. A táv rövid, ennek ellenére idén sincs tiltva a saját autó, bérelt busz, taxizás. Ahogy beértek a 7. kerületbe túl sok értelme nem marad a járműveknek, gyalog 10 percen belül van az összes hely, de A Grundról elindulva jól jöhet. Föld napja van ezért a saját hajtású járművek használatát ajánljuk.

A csapatot képviselheted egyedül is, de lehettek tizen is, nem nézünk létszámot, nem kérünk személyit.

Minden helyszínen kötelező egy embernek innia valamit a hely italai közül. Nem muszáj alkoholos italnak lennie! A QuizNight.hu a felelősségteljes alkoholfogyasztás elkötelezettje.

A túra csak akkor érvényes, ha egyben teljesítitek az egészet. Nem lehet kihagyni állomásokat.

A programot egy laza szombat délutáni kikapcsolódásnak szánjuk, ahol ismerkedhettek, rengeteg pontot és jelvényt szerezhettek. 

Április 22-én várunk titeket sok szeretettel és feladattal!