14. Bajnokság 2023. januárjától

2022-09-06 21:47:17, Szerző: Bartha Álmos (Álmos)

13 év után most először az őszi szezon fordulói helyett tematikus quizek lesznek, csak januártól indul a bajnokság.

Ha tartanánk magunkat a hagyományokhoz, akkor az első fordulót szeptember 26-án rendeznénk meg, de ez most először és remélhetőleg utoljára kimarad. Sok, egymástól független tényező játszott közre abban, hogy nehéz szívvel ugyan, de meghozzam ezt a döntést.

A bajnoki fordulók helyett tematikus quizek lesznek október 3. és november 14. között olyan sztárvendégekkel, akik szakértői egy-egy témának.

Miért maradnak el a bajnokság fordulói? 

Először is összesen 6 olyan hétfő van most ősszel, amikor van értelme bajnoki fordulót csinálni. Szeptember 26-án a magyar válogatott játszik Olaszország ellen (aki játszott már pár éve tudja, hogy ilyenkor egyszerűen nem lehet rendes játékot tartani), november 20-án pedig a katari vébé is elkezdődik. A két esemény között 7 hétfő van, de október 31. munkaszüneti nap, a 6 forduló nagyon kevés a szokásos 11 helyett.

Azt is fel kellett ismernem, hogy belefáradtam, kicsit kiégtem ebben a 13 évben. Ha utánaszámoltok, kapcsolat körből vagy villámkérdésekből több mint 300-at raktunk össze, de még a legújabb blokkból, a listából is majdnem 100 elkészült már. Kell egy kis idő, hogy új ötleteket találjak, újra feltöltődjek.

Van anyagi oka is, az adószabályok változása miatt, de ez a legkevesebb, hiszen a COVID alatt ingyen is csináltam a játékokat.

Megijedni nem kell, a quizt nem hagyom abba, januártól indul a 14. bajnokság.

Mi lesz helyette?

Tematikus quizek az adott téma szakértőivel, valahogy úgy, mint a Borsodival a Kanapékvízeknél. Egyetlen budapesti helyszínen, a Stifler házban hétfő esténként. A témák között szerepel egy filmes, focis, forma-1-es quiz, de lesz színház és gasztronómia is. Ahogy kialakul a végleges menetrend, a pontos témák és a szakértők személye, megosztom a részleteket.

Köszönöm a megértést,

Álmos