Mi az a QuizNight?

Mi az a QuizNight és mi az a kocsmakvíz?

QuizNightA QuizNight az angolszász területeken méltán népszerű pubquiz (magyarul bárkvíz, vagy kocsmakvíz) műfaj magyarországi változata. A játék -mint a neve is mutatja- alapvetően egy kvízjáték, amit jellemzően bárokban, kávézókban, pubokban tartunk minden héten, és az itthon népszerű kvízjátékokkal szemben nem egyéni játékosok nevezhetnek, hanem csapatok versenyeznek egymással. A nyeremény jellemzően a kvíznek otthont adó szórakozóhely által biztosított értékes italnyeremény, amit a nyertes csapatok a játék végén fogyaszthatnak el. A játékba minden kötelezettség nélkül, akár a játék közepén is be lehet szállni (csupán egy csapatnevet kell kitalálni :)), így a későn érkezőknek is remek szórakozást jelent.

A játék eredete, a pubquiz (kocsmakvíz) műfaj

A műfaj eredeti változata egy nyilvános program, amit a legkisebb puboktól elkezdve a legnagyobb szórakozóhelyekig -kissé eltérő szabályokkal- mindenhol játszanak a világban. 

Kik vagyunk, miért és hogyan kezdtünk el a QuizNight-tal foglalkozni?

Az első egy évben hárman dolgoztunk főszervezőként a QuizNighton (Bartha Álmos, Kálnay András, Darvas Gábor). Andris tanulmányai miatt Hollandiába költözött, helyette Rudi, a szentendrei kvízmester állt be folyamatosan a kérdésírásba és néhol a szervezésbe. E mellett rengeteg segítséget és támogatást kapunk ismerőseinktől, barátainktól is, illetve a helyi kvízmestereinktől. Az utóbbi hét évben mindannyian rengeteg munkát és új ötleteket vittünk a játékba, így mostanra egy teljesen egyedi és kiforrott játékmenetet sikerült kidolgozni.
Andris, ÁlmosA pubquiz műfaj honosításának ötlete Álmostól származik, aki kínai tanulmányai során egy amerikai úriember sport pubjában játszott rendszeresen. Hazaérkezés után hamarosan megtartotta első quiz estjét a szentendrei Kedves Kávézóban (már itt is Quiz Night néven) csupán pár tíz fős közönséggel. A kocsmakvíz műfaj hamar népszerű lett az ismerősök, majd ismerősök ismerősei (és így tovább... :)) körében, és a QuizNight rövid időn belül teltházat hozott.
Folyamatosan keressük a quizre alkalmas helyeket, jelenleg Budapesten, Pécsett, Szentendrén és Szegeden van heti rendezésű kvízünk. A heti rendezésű quizek mellet rendszeresen hívnak minket főiskolai, egyetemi rendezvényekre és egyre több cég választ minket programként az érdekes kérdések és a játék csapatépítő hatása miatt.

A QuizNight játékmenete, szabályok, bajnokság

QuizNight nyertesekA QuizNight-ra 4-6 fős csapatokat várunk, de nagyobb csoportoknál mínuszpont ellenében akár többen is indulhatnak.
A quiz játék két kérdéses fordulóból áll, a két forduló között Villámkérdés körrel. A quiz végén a két fordulóban legtöbb pontot szerzett csapatot, illetve a Villámkérdések nyertes csapatát jutalmazzuk italnyereményekkel!
Időnként lehetőség van plusz pontok szerzésére is. Ezeket a pontszerzési lehetőségeket jelvények formájában publikáljuk a honlapunkon, sok esetben egyszeri, egyetlen rendezvényen kiváltható akciókról van szó. Pl.: halloween-i QuizNight-ra minden csapat, aki töklámpást faragott plusz pontot kapott, újév előtt a saját készítésű malaccal érkezők részesültek kedvezményben, a farsangi QuizNighton a maszkot vagy jelmezt viselő játékosok szerezhettek plusz pontot csapatuknak, stb.
A heti rendezésű quizek résztvevő helyszínei között bajnokság is folyik, aminek a pontjait a honlapon vezetjük. A legjobb csapatok minden helyszínről a döntőbe juthatnak, ahol már nagyobb értékű nyereményekért is megy a küzdelem.

Milyen kérdésekből áll egy quiz?

QuizNight kérdésekA kérdéseket minden héten egyedileg állítjuk össze a legkülönfélébb témákból. Legnépszerűbb témák a történelem, alapműveltség, popkultúra, filmtörténet, sport, sorozatok/rajzfilmek, irodalom, földrajz, informatika, gazdaság stb.

Hol játszhatok?

A QuizNight résztvevő helyek listáján keresheted meg a hozzád legközelebbi szórakozóhelyet, ahol kipróbálhatod az eredeti QuizNight-ot! A résztvevő helyek listája folyamatosan bővülni fog, érdemes gyakran visszanézni a honlapunkra, vagy kövess Twitteren és legyél a rajongónk Facebookon, hogy azonnal értesülhess az új helyek indításáról!

Egyedi rendezésű quiz, rendezvények, egyéb QuizNight változatok

Hosszas előkészületek után elindítottuk rendezvényszervező szolgáltatásunkat is, így lehetőség van egyedi rendezésű QuizNight-ot rendelni (akár egyedi, tematikus kérdésekkel) céges rendezvényekre, csapatépítő tréningekre, bulikra, vagy önálló teljes estés programként is szórakozóhelyekre. Szeretnél QuizNightot saját céges bulidra vagy rendezvényedre? Kérj árajánlatot!