Szabályok

 A QuizNight.hu által szervezett kvízekre 3-6 fős csapatok jelentkezését várjuk. A kvízen való részvételhez annyit kell csak tenned, hogy eljössz az egyik játékra és kérsz egy válaszlapot. A kvízen való részvétel INGYENES, viszont értékes italokat lehet nyerni :)

A kvízt 6 fős létszámra optimalizáltuk, de alsó létszámkorlát nincs, akár egy fős csapattal is lehet indulni, csupán egy csapatnevet kell kitalálni. 6 fő fölött minden plusz csapattag -1 pontot jelent az össz pontszámból, kivéve a villámkérdés körnél, ahol nincs létszámkorlát. 9 főtől a csapatot két külön csapatra osztjuk.
1-6 fő: nincs pontlevonás
7 fő: -1 pont
8 fő: -2 pont
9 fő: -3 pont
10 fő+: több csapattá való osztás
no cellphoneA kvíz alatt bármilyen külső segítség igénybevétele tilos, különös tekintettel a mobiltelefon használatra (sms/gúgli/telefonos segítség). Telefonhasználat vagy egyéb csalás esetén a kvízmester saját belátása szerint büntetőponttal vagy a játékból való kizárással szankcionálhat. A játék során a vitás helyzetekben a kvízmester dönt.
Belső segítség viszont bármikor igénybe vehető! A quizmesterek nagyon szeretnek segíteni, és tudnak is, úgyhogy ha nem egyértelmű a kérdés, vagy elakadtatok, ötletetek sincs, hogy mi lehet a válasz, akkor jelezzétek nyugodtan. A segítségek minden csapatnak járnak, korlátlan mennyiségben, de megkötésekkel: 
  • nem mondhatunk meg válaszokat.
  • egy kérdéssel kapcsolatban csak ésszerű mennyiségű kérdést tegyetek fel! (volt rá példa, hogy valaki végigkérdezte a ritka férfi nevek névnapjait január 1-től december 31-ig :) )
  • nem mondhatjuk meg, hogy 2-3 verzióból melyik a helyes válasz.
  • viszonylag többet segíthetünk a kapcsolat kör megfejtésében és az anagrammákban.
  • Egyáltalán nem segíthetünk a +10-es körben, csak egyértelműsíthetjük a kérdést!

Nyeremények

A kvízen rendszerint a hely által felajánlott italokat lehet megnyerni. A két forduló pontjait összesítjük, a legtöbb pontot elért csapat (és látszámtól függően a második helyezett) italnyereményben részesül. A két forduló közötti villámkérdés fordulón a legtöbb pontot elért csapat szintén italnyereményben részesül.